Höstlig morotskaksgröt med mandelsmör och kokosyoghurt

Det perfekta sättet att värma upp en höstlig morgonstund med; en gröt som doftar morotskaka. Toppa med nötigt mandelsmör, sval kokosyoghurt och sötsyrligt äpple. Det är också gott att strö över lite chiafrön eller kokosflingor.

2 portioner

Ingredienser

2 dl dinkelflingor (eller havregryn)
1 morot
3 dl vatten
2 dl växtdryck
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kardemumma
1 nypa flingsalt

Topping

Mandelsmör
Kokosyoghurt
1 rött äpple
2 torkade aprikoser
Flingsalt-

Gör såhär

Skrubba och riv moroten fint. Lägg dinkel, morot, vätska och kryddor i en kastrull och koka upp. Låt sjuda i 5 minuter, rör om då och då, tills du får en krämig gröt. Tillsätt lite mer vätska om du önskar en lösare gröt. Smaka av med salt.

Skär äpplet i tunna strimlor. Strimla de torkade aprikoserna.

Fördela gröten i två skålar. Toppa med mandelsmör, kokosyoghurt, äpple och aprikos. Strö över lite flingsalt.