Healthy Veggie Wrap

Wrap med örtig kikärtsröra, sötpotatis, fänkålssallad och syrad lök 

En matig wrap perfekt att äta efter ett träningspass, att ta med i farten på väg till nästa äventyr eller mumsa på under en lugn picknick vid havet. Förutom i wrap så är kikärtsröra god på surdegsbröd och fröknäcke - eller varför inte äta tillsammans med en sallad på rostade rotsaker, quinoa och avokado!

4 portione

Ingredienser
2 förpackning (á 230 gram avrunnen vikt) kokta kikärtor
1 kruka färsk basilika
1/2 kruka färsk koriander
2 dl växtbaserad yoghurt
2 msk växtbaserad majonnäs
Zest från 1 eko citron
1 stor sötpotatis, eller 2 mindre
65 gram blandsallad
4 valfria wraps
Olja
Salt

 

Syrad lök
2 rödlökar
2 dl vatten
1 dl äppelcidervinäger

Fänkålssallad
1 fänkål
1 tsk olivolja
1 rött äpple 
1/2 dl rostade cashewnötter, grovhackade
Salt

Gör såhär

Värm ugnen till 200°C.

Skrubba sötpotatisen. Dela på mitten och skär i avlånga bitar. Lägg på en plåt, blanda med lite olja. Rosta i ugnen tills mjuka, ca 20 minuter. Låt svalna.

Häll av och skölj kikärtorna, mosa lätt (låt gärna ca hälften vara hela för gott tugg) med en gaffel. Lägg i en skål.

Hacka basilikan och koriandern fint.

Vänd ner örterna med kikärtorna tillsammans med yoghurt, majonnäs och citronzest. Rör ihop, smaka av med salt.

Skala och skiva löken tunt. Lägg i en skål. Koka upp vatten och vinäger. Häll över löken. Täck över och låt stå minst 15 minuter.

Skär fänkålen tunt, massera med olja och en nypa salt tills den mjuknar. Skär äpplet i små tärningar eller tunna skivor. Blanda ner i fänkålen tillsammans med cashewnötterna. Smaka av med salt.

Lägg sallad i botten på en wrap. Lägg några bitar sötpotatis, ett par skedar kikärtsröra och fänkålssallad ovanpå. Toppa med den syrade löken. Vik ihop wrapen.

Gör likadant med resten av wrapsen och fyllningen. 

Tips! Har du näringsjäst hemma är det supergott att blanda sötpotatisen med 1 msk näringsjäst, tillsammans med oljan, innan du bakar i ugnen!

SHARE THIS ON PINTEREST!